Excel gebruikers

 Planning maken Excel

Excel is beschikbaar voor zowel Mac als Windows. Maar welke versie moet u gebruiken? Elke versie heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Mac-gebruikers hebben een direct voordeel ten opzichte van Windows-gebruikers als het gaat om Excel. Mac-gebruikers hoeven één set vaardigheden minder te leren bij het leren van Excel. Dit betekent dat zij een voorsprong hebben om meteen met Excel aan de slag te kunnen.

Mac Excel is echter niet zo alomtegenwoordig als Windows Excel. Startende en kleine bedrijven die Mac Excel gebruiken zijn nog steeds in de minderheid. Als gevolg daarvan kan het zijn dat u een buitenstaander bent in uw bedrijf.

Mac Excel heeft ook een paar extra functies die Windows Excel mist. U kunt bijvoorbeeld de zoekfunctie Spotlight gebruiken om uw werkmappen te doorzoeken, en u kunt Excel gebruiken als aanvulling op een programma zoals Google Drive.

Excel voor Windows

Als het gaat om de keuze tussen Excel voor Mac en Excel voor Windows, is de keuze duidelijk. Excel voor Mac is voor de meeste mensen een betere keuze dan Excel voor Windows. Maar dat betekent niet dat Excel voor Windows geen goede optie is. Het vergt alleen een beetje meer inspanning en een beetje meer leren om het voor u te laten werken. En als u een zakenman of een serieuze thuisgebruiker bent, is de kans groot dat u meer vertrouwd bent met Excel voor Windows.

Windows Excel is wijdverspreider dan Mac Excel en wordt dus waarschijnlijk meer op het werk gebruikt, hierin kunt u bijvoorbeeld planningen maken in excel. Dit maakt het een meer voor de hand liggende keuze voor kantoorpersoneel en professionals. Windows Excel heeft ook het voordeel dat het op meer apparaten beschikbaar is dan Excel voor Mac. Dit omvat smartphones, tablets en pc's.

Excel voor Android

Als u een Android-apparaat gebruikt, kunt u ook meedoen aan de pret en Excel voor Android gebruiken. Nogmaals, Excel voor Mac is beter, omdat het wordt geleverd met een paar extra functies die het nuttiger maken dan Excel voor Android. Echter, als je aan de slag wilt met Excel voor Android, kun je niet fout gaan met de gratis versie. U zult de volledige mogelijkheden van Excel hebben, en u zult geen cent hoeven te betalen. Dat gezegd hebbende, de gratis versie van Excel is beperkt in vele opzichten. Bijvoorbeeld, het zal u slechts laten opslaan tot 50.000 rijen in een spreadsheet op uw Android toestel. Er zijn ook bepaalde beperkingen op wat u kunt doen met uw spreadsheet, afhankelijk van welke editie van Excel die u gebruikt.

Excel voor iPad

Als u een iPad gebruikt, is Excel een geweldige keuze. Niet alleen is het beschikbaar voor elk belangrijk besturingssysteem, maar het is ook beschikbaar als een app. Dat betekent dat u het kunt openen vanaf elk apparaat met een internetverbinding. Een geweldige functie voor Excel voor iPad-gebruikers is de mogelijkheid om uw werkmappen onderweg te bewerken. Open gewoon de werkmap vanaf uw iPad en u kunt deze eenvoudig bewerken op de iPad. Deze functie is niet beschikbaar voor Excel voor Mac of Windows gebruikers. U kunt Excel voor iPad ook gebruiken om handige grafieken en diagrammen te maken om uw gegevens weer te geven. U zult het ook op prijs stellen dat Excel altijd beschikbaar is, dus u hoeft zich nooit zorgen te maken over het verlies van uw gegevens.

Laatste woord

Excel is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die gegevens moet beheren en analyseren. Of u nu een zakelijke professional bent die op zoek is naar een efficiëntere manier om uw gegevens te organiseren of een thuisgebruiker die een manier nodig heeft om de cijfers te kraken, Excel is een geweldige keuze.

Als u eenmaal weet hoe u Excel moet gebruiken voor uw specifieke behoeften, zult u verbaasd zijn over hoe snel u taken kunt uitvoeren en hoeveel tijd u kunt besparen. Excel lijkt misschien een ontmoedigende taak, maar als u eenmaal de tijd neemt om het te begrijpen, zult u versteld staan hoe eenvoudig het te gebruiken is.

Nu u weet hoe u Excel voor u kunt laten werken, is de enige vraag nog welke versie u moet gebruiken.